Skrevet den .

Korona-informasjon

Slik sørger vi for godt smittevern på Parken kulturhuset i forbindelse med korona-situasjonen.

Oppdatert 13.9.2021

GENERELL INFORMASJON

Parken kulturhus har som fremste fokus å følge myndighetene sine forskrifter for smittevern, slik at du som publikum er sikret  at alle hensyn er ivaretatt. 

I konsertsalen er annenhver rad er låst, og billettsalget sørger for ett sete mellom hver kohort. I foajeen vil oppsettet tilpasses det enkelte arrangementet.

Gjenåpningen skjer i trygge rammer. Parken kulturhus tar smittevern på største alvor og har laget gode rutiner for å ivareta publikum, artister og ansatte. Alle besøkende skal oppleve at det er trygt å komme til oss!

Kommunevernoverlegen i Ålesund kommune har åpnet for at Parken kulturhus kan ta imot publikum fra hele vår region. Gitt lave smittetall i våre omliggende kommuner, kan også du som bor i en av Ålesunds nabokommuner, være gjest hos oss. 

Når du skal på forestilling:

Før ditt besøk i kulturhuset

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene digitalt på www.parkenkulturhus.no. For å kunne etterkomme myndighetenes krav til smittesporing, vil du bli spurt om å oppgi kontaktinformasjon på de du kjøper billetter til. 

Ved billettkjøp vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler på e-post, slik at du er godt forberedt før ditt besøk i kulturhuset. 

Foreløpig har vi bare anledning til å ha maksimalt 250 publikummere samtidig. Fordi vi har svært begrenset med billetter er det dessverre ikke mulig å reservere billetter. 

Hvor møter jeg opp før forestilling i hovedsalen?

Oppmøte skjer ved hovedinngangen på kulturhuset hvor våre erfarne publikumsverter vil anvise publikum til både hovedtrappen og baktrappen og slippe publikum inn i grupper slik at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp senest ca. 30 minutter for forestillingsstart.

Der er det rikelig med plass slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med.

 

Håndvask og hygiene

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine før forestilling. Håndsprit er tilgjengelig i fellesområdene.  

Både salen, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Vil det være servering av mat og drikke?

Baren er for tiden åpen, men det er kun bordservering. Bord kan reserveres ved å sende epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Fordi vi må beregne god plass – minimum en meter – mellom den enkelte publikummer, vil publikumsvertskapet henvise deg til din plass. Av smittevernshensyn kan det være aktuelt for publikumsvertskapet å gjøre endringer på publikums seteplassering. Vi ber om forståelse for dette, og at anvisninger fra publikumsvert blir fulgt. Du bør beregne noe mer tid ved innslipp i hovedsalen enn vanlig og møte opp ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Kan jeg sitte sammen med følget mitt?

Kommer du sammen med familie eller andre du pleier å ha nærkontakt med, vil dere naturligvis få sitte ved siden av hverandre under forestillingen. 

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen?

Du har naturligvis anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god nok avstand til andre publikummere. Toalettene blir grundig og jevnlig vasket, i henhold til alle smittevernregler.

Hva skjer når forestillingen er ferdig?

Etter endt forestilling ber vi deg rolig forlate salen og holde god avstand. Vis hensyn og benytt nærmeste utgang. 

Dersom du har flere spørsmål, kontakt oss her: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.